Indian American Ricky Gill, som tjänstgjorde på Vita Husets nationella säkerhetsråd under Trump-administrationen, kör för ett USA – hus i Modesto-området i Kaliforniens 10: e kongressdistrikt.

Sonen till invandrare läkare och bönder från Indien, Gill är född i Central Valley, som också har tjänstgjort i den amerikanska utrikesdepartementet och på California State Board of Education.

”Jag kör för kongressen eftersom jag tror att Amerika är på fel spår och folket i vår Central Valley community försummas av denna (Biden) administration och dess ineffektiva politik”, sa han och meddelade sin körning Nov. 12.

”Högre skatter, krypande inflation och ökande mat-och energikostnader krossar lokala familjer och småföretag, avskräcker vår entreprenörsanda”, säger Gill som har omfattande bakgrund i lokala fastigheter.

Biden ”administrationens misslyckanden att ta itu med gränskrisen och stigande brottslighet undergräver allmänhetens säkerhet, och hänsynslös överutnyttjande skadar allmänhetens förtroende”, sa han. ”Utbildningsvalet begränsas på oöverträffade sätt, eftersom föräldrarna marginaliseras i sin egen barns utbildning.”

”Och den höga kostnaden för denna administrations farliga utrikespolitik slår hårt här hemma. Vi måste byta kurs-och snabbt – med fräsch, djärv representation och nytt ledarskap, säger Gill.

Gill kandidatur har godkänts av tidigare nationell säkerhetsrådgivare Robert O ’ Brien och Texas kongressledamot och tidigare ordförande i National Republican Congressional Committee Pete Sessions.

”Under sin tid som direktör vid National Security Council (i direktoratet för Europeiska och ryska frågor) tjänstgjorde Ricky med åtskillnad. Hans ledarskap förkroppsligade andan i vår Amerikanska första utrikespolitik”, sa O ’ Brien i ett uttalande.

”Oavsett om det var hans arbete för att förhindra slutförandet av Rysslands Nord Stream 2 pipeline eller motverka kinesiska kommunistpartiets inflytande i Europa, främjade Rickys ansträngningar amerikanska nationella intressen och hjälpte till att göra amerikanerna säkrare och mer välmående hemma.”

”Jag har ingen tvekan om att han skulle ge samma engagemang och beslutsamhet att representera folket i detta distrikt”, tillade O ’ Brien.

”Ricky Gill har vad som krävs inte bara för att tjäna, utan att leda i kongressen”, säger sessioner som kallar honom ”en generationsledare som skulle höja Central Valley-frågorna i framkant i Washington. “

”Rickys erfarenhet visar att han kommer att kämpa för skatteansvar, stå upp mot Kina och kämpa för att bevara USA: s energioberoende och nationell säkerhet.”

Utnämndes av dåvarande President Donald Trump till US Department of State ’ s Bureau of Overseas Byggnader Verksamhet (obo-fartyg), Gill guidade fastigheter processen kring en flytt av den AMERIKANSKA Ambassaden i Israel, från Tel Aviv till Jerusalem.

Under 2012 vann Gill den republikanska nomineringen för kongressdistriktet 9 och var en talare vid republikanska nationalkonventet 2012.

En mottagare av Frank H. och Eva B. Buck Stipendium, Ricky tog examen Phi Beta Kappa med utmärkelser från Princeton University. Han fick därefter en juristexamen från University of California, Berkeley, enligt hans officiella profil.

År 2004 valdes Ricky Gill av dåvarande guvernör Arnold Schwarzenegger för att fungera som ensam studentmedlem i California State Board of Education.

I sin privata sektor karriär har Gill fokuserat på att driva och utveckla fastigheter, inklusive en top-100 RV resort och retail centers för några av de mest kända globala varumärkena.

Gills ”familj har odlat i Central Valley i fyra decennier, och han kommer alltid att vara en lojal vän till Kaliforniens jordbrukssamhällen”, enligt hans hemsida.

Comments (0)

Lämna ett svar