Indian American Samip ” Sam ” Joshi, 32, kommer att bli Edison, New Jerseys första sydasiatiska och yngsta borgmästare den 1 januari. Son av Indiska invandrare, Joshi skulle ersätta Demokratisk Borgmästare Thomas Lankey vars mandatperiod slutar Dec. 31. Lankey sökte inte omval.

Tidigare Jun Choi, kommunens första asiatiska amerikanska borgmästare, var den yngsta att tjäna i posten.

För närvarande Township rådets vicepresident Joshi, en demokrat, vann hett omtvistade loppet för borgmästare i township besegra republikanska Keith Hahn och oberoende kandidat Christo Makropoulos i Nov 2 valet.

”Jag är hedrad och ödmjuk att bli vald till nästa borgmästare i Edison Township”, sa Joshi i ett Facebook-inlägg.

”Tack till alla mina vänner, familj och supportrar för att göra detta val möjligt. Jag lovar att vara borgmästare för alla Edison och kommer att arbeta hårt varje dag för att ta itu med och lösa de problem vi står inför, säger han.

”Borgmästare Lankey och jag har talat om vår övergång, och jag kan inte vänta med att rulla upp ärmarna och börja arbeta. Jag vill också tacka Mr Hahn för att han tog kontakt. Jag ser fram emot att samhället samlas som en när vi går vidare till en enad Edison.”

Joshi och Hahn var föregångare under hela kampanjen, enligt lokala medier. Båda kandidaterna är township infödda, stödde Edisons open space folkomröstning, en förändring i kommunerna till ett kommunfullmäktige församlingssystem och planerade att fungera som borgmästare på heltid.

Under primärvalen i juni, Joshi besegrade en annan Indisk-Amerikansk aspirant Mahesh Bhagia med 63 procent av rösterna till 34 procent, trots Bhagia att den kommunala ordförande för socialdemokraterna.

En ”son av jorden”, Joshi föddes och uppvuxen i Edison. Joshi valdes som en stor rådsmedlem vid 27, vilket gör honom till den yngsta valda tjänstemannen i Edisons historia.

Han tjänstgjorde också på Fair Rental Housing Authority Board från 2010-2015 och Edison Zoning Board från 2016 tills han valdes till Edison Township Council.

Sams far Fader Pradeep Joshi hade flyttat till USA från Gujarats Shirvrajpur i början av 1990-talet. Pradeeps bror Raj Joshi hade först migrerat till USA, varefter deras äldre bror Arvind, och senare yngre bror Pradeep också flyttade till Amerika, rapporterade Times of India.

Politiken var djupt rotad i familjen, Pradeeps vän Manorsinh Rathod berättade tiderna. Far – son duo hade senast besökt Shivrajpur runt åtta år tillbaka, ”de har ett hus här och land också”, sade han.

Sams farfar Rasiklal Joshi var en läkare som också hade ifrågasatt församlingsundersökningar som oberoende på 1970-talet, enligt Rathod.

Rasiklals fru (Sams mormor) Sharda Joshi var en distriktsmedlem i panchayat. ”Arvind var också sarpanch av Shivrajpur,” sade han.

Familjen kom ursprungligen från Ratanpur nära Godhra. Dr Rasiklal flyttade dock till Shivrajpur och började sin privata övning där.

Comments (0)

Lämna ett svar