Madhur Behl, en Indisk Amerikansk forskare vid University of Virginia, har vunnit en National Science Foundation Tidiga Karriär Award för att göra själv kör fordon smartare och säkrare.

Behl arbetar vid Skolan för teknik och tillämpad vetenskap, Institutionen för datavetenskap och teknik system och miljö, är en av 12 UVA biträdande professorer att vinna NSF awards i 2021 hittills, enligt ett universitets Pressmeddelande.

Med hjälp av auto racing som plattform har Behl uppfunnit artificiella intelligensmetoder för att enkelt manövrera ett autonomt fordon samtidigt som man trycker på gränserna för dess styrning, gas och bromskapacitet.

Hans nya racing forskning skapar avancerade algoritmer som håller nyckeln till säkrare autonoma fordon, så att de kan undvika kollisioner även när de möter oväntade utmaningar vid höga hastigheter medan nära hinder eller andra fordon.

Demonstrerar sina färdigheter i programmering en fullstor, helt autonom racerbil, Behl och hans student Cavalier Autonomous Racing team klockade de snabbaste varv från ett amerikanskt universitetslag i den historiska Indy Autonomous Challenge, som hölls oktober. 23 på Indianapolis Motor Speedway.

I maj 2020 noterade utgåvan, Partners för automatiserad Fordonsutbildning delade resultat från en undersökning av 1,200 Amerikaner om attityder kring autonom fordonsteknik.

Tre av fyra trodde att tekniken var ”inte redo för primetime;” nästan hälften indikerade att de aldrig skulle rida i en självkörande bil; och en femte tror inte att autonoma fordon någonsin kommer att vara säkra.

Undersökningen beskriver den djupa skepticismen kring självkörande fordon. Metoder för att förbättra – och bevisa – säkerheten kommer att behövas för bred acceptans.

Behls banbrytande forskning på UVA accelererar säkerheten för autonoma fordon, sade utgåvan.

”KARRIÄRPRISET ges till tidiga karriärforskare som har potential att göra en betydande inverkan genom sina karriärer som akademiska forskare och lärare, säger” Melur ”Ramasubramanian, uvas vicepresident för forskning.

”Att få 12 av dessa prestigefyllda utmärkelser för vår fakultet hittills i år är imponerande, och visar verkligen den stora talang vi har över universitetet.

Comments (0)

Lämna ett svar