Bitcoin network, pseudonymen för decentraliserat blockchain-nätverk, ligger vid korsningen. Innovativa dator hantverkare skapar nya produkter i farten för vinster utan hänsyn till deras kvalitet och användbarhet.

Föreställ dig spaceX programvara som utvecklas av flygbesättningen medan på ett uppdrag till Mars. Det är vad som händer med blockchain.

För utbredd acceptans av blockchain bör nya ramar som utvecklas försöka eliminera bevisbördan för insats, tokenincitament och skalbarhet.

Ramverket måste återuppfinnas för att vara självständigt och säkert, samtidigt som man eliminerar höga resursbördor och drastiskt förbättrar transaktionshastigheten.

Behovet av tiden är att skapa ett intelligent decentraliserat nodal-nätverkssystem, oberoende av TCP-IP (Transmission Control Protocol/Internet Protocol) eller skiktat över det, som kan påskynda transaktionsbehandlingen för att matcha det snabba nätverket av dagens användning.

Det är svårt att föreställa sig ett nätverk av den naturen nu, men det kommer att utvecklas till ett drömnätverk om ett decennium eller mindre. Integration av artificiell intelligens (AI) och maskininlärningsalgoritmer är nyckeln till framgång.

Standarder måste utvecklas inom alla dessa nya och innovativa teknikområden innan produkterna utvecklas och marknadsförs för offentligt bruk.

Utan tvekan kommer Blockchain att bli nästa generations Internet-teknik. Det kommer också att revolutionera Internetanvändningen genom att lägga till ytterligare säkerhet, distribuerad bearbetning, oföränderlig ledger-databas, kryptografisk datahantering och säkra kommunikationssystem, alla med hjälp av den befintliga TCP-IP-arkitekturen.

För dem som är intresserade är det rätt tid att lära sig mer om det — dess arkitektur, programmeringsspråk, tokenkoncept, domänspecifika språk och interoperabilitet, skalbarhet och många fler.

Academia som MIT, globala finansiella institutioner, distribuerade investerare och geniala mjukvaruutvecklare samhällen över hela världen arbetar dygnet runt bakom scenen för att lansera sina produkter och tjänster på ett robust sätt inom en snar framtid.

IT-entreprenörer med rätt bakgrund, passion och entusiasm kan gynna oerhört eftersom fältet är öppet.

Bland de tre konkurrerande blockchainplattformarna som Ethereum, Hyperledger och Cardano, vid tidpunkten för denna uppskrivning är det svårt att säga vilken som kommer att accepteras allmänt.

Cardano är dock senaste utvecklas med fler klockor och visselpipor än andra med välsignelser akademiska ledare och peer review samhällen.

Det är en spännande tid att gå med i någon av dessa plattformar för att bygga en solid karriär i framväxande teknik marknadsplats.

Nuvarande implementeringar av blockchain-teknik har många headwinds att möta i jämförelse med de nuvarande implementeringarna av internet som vi är bekanta med.

Blockchain är tänkt som ett universalmedel för alla Internet onda. Men det är en utopisk idé för någon gång framöver.

Säkerhet och integritet är stora problem för internetanvändarna, små och stora nu, och det kommer att förbli som-är under en lång tid.

Blockchain med sin distribuerade arkitektur, oföränderlig huvudbok, kryptografisk datahantering, självstyrande decentraliserade nätverk och självbärande infrastrukturkostnader är ädla begrepp för framtiden.

Blockchain genomförande hinder är, interoperabilitet, skalbarhet, hållbarhet och acceptans.

Det finns inga verkliga genombrott för att övervinna dessa hinder nu, även om innovativa idéer experimenteras i vissa ramar som utvecklas.

Förhoppningsvis i slutet av detta årtionde kan vi förvänta oss att ha en eller flera rimligt väl utformade internetplattformar som kör blockchain-teknik i full steam-implementering.

Comments (0)

Lämna ett svar