Krishnan är den första indiska amerikanska och bangladeshiska amerikanska Hanif den första muslimska kvinnan att vinna staden enkät

Indisk amerikansk advokat Shekar Krishnan och Bangladeshi-amerikansk Shahana Hanif gjorde historia som de första Sydasierna som valdes till New York City Council. Hanif blev också den första muslimska kvinnan som vann stadsundersökningen.

Född Indiska invandrare från Kerala i Usa, Demokrat Krishnan valdes att representera Jackson Heights och Elmhurst i Queens i Distriktet 25 i tisdagens val.

Med 66.3% av precincts rapporterar Krishnan hade tagit en oslagbar 60.7% till 19.6% leda över sin republikanska rival Shah Haque.

”Tack #JacksonHeights och #Elmhurst! Tack för att du trodde på mig! Tillsammans kommer vi att kämpa för en stad för alla. Vi kommer att kämpa för vårt hem, ” tweeted han onsdag morgon.

En tredje sydasiatisk kandidat, Demokrat Felicia Singh, förlorade till sin republikanska motståndare Joann Ariola i Queens District 32.

Med 98,17% av distrikten rapporterar Singh, den första Guyanese och Punjabi personen att vinna det demokratiska partiet primär i distriktet, släpade 31,4% till 67,6% till Ariola.

Inför valet talade Krishnan, som vill hjälpa till att lindra invandrarnas problem, till Scroll.in om livet som invandrare, och hans planer för samhällen Jackson Heights och Elmhurst stadsdelar.

”Mina föräldrar kom till USA för ungefär 30 år sedan, och de kämpade med diskriminering och otillgänglighet av resurser genom sina karriärer som forskare inom läkemedelsindustrin”, sa han.

”När de först anlände kvalificerade de sig för varje enskild Offentlig fördel som var tillgänglig vid den tiden men fick dem inte eftersom de inte visste vad de var eller hur de kunde ha ansökt om dem”, sade Krishnan och noterade: ”vårt invandrargemenskap står inför liknande kamp även idag.”

”Jag såg mina föräldrar kämpar med en känsla av att inte tillhöra här, och jag kan relatera till liknande erfarenheter av invandrare i mitt samhälle. Mina föräldrar kom hit med officiella dokument och utbildning, men jag såg deras kamp trots dessa privilegier. “

”De diskriminerades på grund av sin hudfärg, accenter etc. och allt som lämnade ett outplånligt intryck på mig, varför jag valde att bli en civilrättsadvokat och så småningom vågar in i politiken”, tillade Krishnan.

Demokraten Hanif, som blir den första muslimska kvinnan vald till New York City Council från Brooklyn District 39, pollade en överväldigande 89,3% röster. Hennes enda motståndare till det Konservativa partiet fick 8 procent av omröstningen. Staden har uppskattningsvis 769 000 muslimer.

Hanif sa att hon var ”ödmjuk och stolt” för att vara den första muslimska kvinnan i rådet — och den första kvinnan i någon tro som representerar distrikt 39 — i ett uttalande som släpptes tisdag kväll.

Hon erkände samhälls-och progressiva grupp volontärer och stöd, särskilt vänster-lutande arbetsfamiljer partiet.
”Tillsammans bygger vi en anti-rasistisk, feministisk stad”, sa hon.

”Vi förtjänar en stad som skyddar sina mest utsatta invånare, en stad som ger rättvis utbildning, en stad som investerar i lokala och samhälls drivna klimatlösningar och en stad där våra invandrargrannar känner sig välkomna, hörda och skyddade. Även om valet är klart kräver denna uppgift att vi alla fortsätter att dyka upp.”

Shahana fäderneärvda hem i Chattogram är Fatikchhari upazila. Äldsta dotter till Mohammad Hanif — en av Usa: Awami League rådgivare, Shahana har länge varit engagerad i politiken i Brooklyn. Hon är känd som en representant för de progressiva ungdomarna i politiken.

Comments (0)

Lämna ett svar