Indiska Amerikanska lagstiftare Raja Krishnamoorthi, Ro Khanna, gå med i evenemanget tillkännage Deepavali Dag Lagen

Topp amerikanska lagstiftare som leds av Carolyn B. Maloney, ordförande i kommittén för tillsyn och Reform har meddelat införandet av Deepavali Day Act för att göra den indiska festivalen en nationellt erkänd federal semester.

Hon fick sällskap av Indiska Amerikanska Kongressledamöter Raja Krishnamoorthi, Ro Khanna, Gregory Meeks, Ordförande i Huset för Utskottet för Utrikesfrågor, och New York och förespråkarna vid evenemanget på Diwali eva, Nov. 3.

”Jag vill börja med att önska en glad Diwali till alla som firar runt om i världen denna vecka som tiden för reflektion och förnyelse som markerar det hinduiska nyåret kommer till ett slut”, säger Maloney.

”Denna vackra festival firar ljushet över mörkret, godhet över ondskan och kunskap över okunnighet. Min proposition idag erkänner vikten av denna vackra semester och ger den respekt och erkännande det förtjänar,” sade hon.

Tidigare efter flera års ansträngningar ledd av Maloney utfärdades Diwali Jubileumsstämpel först i 2016.

”Jag är stolt över att gå med i Ordförande Maloney och våra kollegor för att införa denna lagstiftning för att etablera Diwali som en federal semester som ett erkännande av dess betydelse för vår nations mer än tre miljoner amerikaner av indisk härkomst, inklusive hinduer, Sikhs och Jains”, säger Krishnamoorthi.

”Innebörden av denna lagstiftning sträcker sig utöver att hedra betydelsen av Diwali till den indisk-amerikanska gemenskapen att erkänna bidrag från indianer till vår nation.”

”Jag är stolt över att stödja kongressledamot Maloneys resolution för att göra Diwali till en federal semester. USA handlar om att fira de olika kulturerna som gör oss till en, säger Meeks. ”Jag förstår vikten av ljusets festival och hoppas att vi snart kan göra detta till en verklighet för medlemmar av den indiska diasporan i mitt distrikt och indiska amerikaner över hela landet.”

”Varje år går jag med i mer än sex miljoner amerikaner för att fira Diwali, en festival av ljus, vilket betyder ljusets seger över mörkret”, säger Indian American kongressman Ro Khanna.

”Jag är stolt över att cosponsor denna proposition med representant Maloney att erkänna Diwali som en federal semester och vet hur meningsfullt detta kommer att vara för många familjer över hela landet.”

”För mer än sju miljoner Amerikaner över hela religioner, kulturer och sociala bakgrunder, anta Deepãvali (eller Diwali) som en Nationell Helgdag till minne Usa: s långvariga engagemang för att vara ett land som hyllar frihet, ljus, religiös frihet och kulturell mångfald för alla människor,” sade Dr Sumita SenGupta, författare, utbildare och gemenskapen ledare i New York.

”Som pedagog, samhällsledare och mor uppmanar jag Förenta staternas kongress och Senat att passera denna landmärkeslagstiftning som gör det möjligt för alla amerikaner och framtida generationer att komma för att kunna observera denna viktiga semester eftersom det betyder de demokratiska värdena av ljus och sanning som triumferar över mörker och osanning samt stärka banden mellan medborgarna, familjer och samhällen över hela vår nation”, sa hon.

”USA har den största befolkningen i Deepãvali (eller Diwali) observatörer utanför Asien och för många amerikaner markerar semestern början på det nya året där vänner, vänner och samhällen möts för att fira ljusets triumf över mörkret, kunskap om okunnighet och gott över ondska”, säger Uma SenGupta, distriktsledare i stort i New York.

”Som den första indiska amerikanska valda tjänstemannen i delstaten New York förstår jag vikten av att samhällen kan fira ljusets festival fritt och genom passagen av Deepãvali Holiday Act kommer alla amerikaner att kunna fullt ut observera semestern utan diskriminering eller förföljelse”, sa hon.

”För mänskligheten härrör de största kamperna från ojämlikhet, orättfärdighet och tyranni. I likhet med jul, Memorial Day, Veterans Day, Thanksgiving, Independence Day och Juneteenth, på Deepãvali reflekterar vi och firar segern över de mörkaste tiderna i vår historia för att återta oss mot att inleda en ny period av fred, upplysning och välstånd”, säger Dr.Urmilesh Arya, nationell president för Föreningen för indiska amerikaner. ”Deepãvali är en semester som överskrider religion, kultur eller klass och jag stöder Deepãvali Nationell Helgdag Agera för att bli lag.”

”På Deepãvali som firas på new moon dag i den mörkaste natten på året, vi tänder lampor av den kunskap som återspeglar medkänsla i våra hjärtan, värmen i våra bostäder och samhällen, som vårt åtagande till social service och att vi alla är en sammankopplade människor,” sade Dr Susmita Jasty, Chef för Uppsökande verksamhet av den Art of Living Foundation, New York.

”Att etablera Deepãvali som en nationell helgdag hedrar och firar vår nations rika kulturella tyg och belyser vikten av befrielse och kunskap som ger visdom i mörkrets tider”, sa hon.

”Diwali, ljusets Festival, är ett erkännande av ljuset inom oss alla”, säger Sanjeev Joshipura, Verkställande direktör för Indiaspora. ”Observerad av ett flertal trosuppfattningar, inklusive Sikhs, Jains, hinduer och buddister, är det ett erkännande att fullfölja det goda som finns i oss alla, och vi hoppas att det är ett budskap som kan delas universellt.”

Dessutom, Dr Sudhir M. Parikh, Parikh World Wide Media och Senior Advisor för AAPI; Dr. Babu Jasty, Vidyarthi Vigyan Manthan; Sudharshana SenGupta, Arts4AllFoundation, och Sudarshana Sengupta deltog i evenemanget.

Comments (0)

Lämna ett svar