Val grumlar de globala ekonomiska landskapen, med cirka 100 nationer racing att rösta under de kommande 500 dagarna, söker efter pandemisk återhämtning, panik för att hitta sitt varumärke av ekonomiska revolutioner med nya tänkesätt. Valcyklerna upprepas bara. Förändring skjuts alltid upp. Löften rutinmässigt återvinns. Skåp omplaceras alltid. Medborgarna vandrar och driver.

Saknas nu är post-pandemic djärva nya berättelser för samarbete sammanslagning av talanger och resurser för att passa den nya världen. Ingen nation kan göra det ensam; därför är en global åldersvision nödvändig. Inget ledarskap kan förneka meritokrati, eftersom matchning med globala nivåer av prestationer och produktivitet krävs. Vilka är alternativen på bordet?

Den dolda begreppet ”Unskilling of Old Mindset” blir nu en nödvändig dryck för att möjliggöra en ny återställning av sinnet. Över hela världen krävs kompetenshöjning, livslångt lärande och kritiskt tänkande för frontline ekonomiska utvecklingsgrupper och ledarskap av myndigheter och handelsgrupper.

En helt ny och förändrad värld finns där ute medan regeringar och institutioner som saknar ”entreprenörsinne” fortfarande saknar digitala plattformar och kan inte förstå den nya uppmaningen till medelstora ekonomiska prestationer. År efter år, nationer bevittnar sina egna höga potentiella kluster slösas bort som stillastående på gamla trasiga modeller. När allt kommer omkring, under de kommande månaderna och åren, världen nu morphing från cyberåldern till ett nytt papper-mindre, kontantlösa, kontor-mindre och fungerar-mindre ålder. Var finns de specifika ekonomiska lösningarna? Var är berättelserna om mobiliseringsstrategier? Och var är den verkliga levande mobiliseringen som dagar med flerårig genomförbarhet är döda nu? Singsong teman, val, löften och återvinning av gamla tänkesätt skåp kommer inte att fungera, så vilken väg är återvinningarna leds?

Dagdrömmer om stor ekonomisk framgång inom de politiska rotundas är en stor konst, men nationell mobilisering av pragmatiska och synliga framsteg utanför den politiska decorum och över hela nationen är en ny vetenskap för dagen. Det är viktigt att räkna ut framtiden, för idag, som en hämnd i den julianska kalendern, är tiden som en tsunami som dränker oss i våra egna djup av prestanda, utmanar vårt livslånga lärande och exponerar vårt kritiska tänkande men bara tvingar oss att förstå förändringstakten, simma eller drunkna.

Om inte ny vision visas, förblir medelstora ekonomier fast i djup lera, även om erkänd som den största ekonomiska produktivitetsmorteln men fortfarande berövad samtidig synkronisering på de digitala plattformsekonomierna, där gränslösa färdigheter expanderar gränsen mindre handel och produktivitetsstandarder värda globalt konkurrensfördelar. Tragedin är synlig på lokal gräsrotsnivå.

Synlig främst för entreprenöriella tänkesätt, driver global-age triangulering backas upp av nya upskilling och ersätta gamla tänkande modeller är ett sätt. Sådant tänkande söker alltid efter samverkande församlingar av alla de olika talanger och färdigheter som krävs för att mobilisera nationella program för att främja sådana omvandlingar för gemensamt bästa.

Studie OS; medaljörer är idrottare inte söndag-joggers. Pandemisk återhämtning klämma överlägsna prestationer, därför är den ekonomiska utvecklingen inte längre en grad med präglade visitkort. Det kräver nu bevis på verkliga taktiska slagfältupplevelser, global åldersförståelse för plattformsekonomier med entreprenöriella tänkesätt och med mobiliseringskompetens och annars är det bara Tik Tok pastimes.

Den globala ekonomiska skadan som nu är öppet synlig orsakas främst av brist på digitalisering, det som tar sekunder i den digitala tidsåldern, andra tar veckor och månader, omfattningen av förlusterna av möjligheter vid vissa geografiska punkter är 1000 gånger större än ersättningskostnaderna för en helt ny ekonomisk utvecklingsbyrå.

Observera hur Excellens Dr Ameenah Gurib-Fakim ledande Expothon Afrika för att hjälpa upplyftande hög potential medelstora företag är angelägna om att fyrdubbla överförbarheten via kompetensutveckling dolda företagande och ungdomliga krafter Afrikanska länder. Studera mer på Google.

Men de vi låter träden falla i skogen, oavsett hur kritisk de taktiska behoven av framsteg eller hur brådskande de svar som behövs, varje aspekt som kräver multilayered global skala virtuella händelser till bord lösningar, här är tre djärva förslag.

Ett: skogsbränder alltid släcka genom att skapa fler utvalda bränder; skapa en vida överlägsen helt ny meritokrati centrerad digital brandbekämpning enhet att agera på toppen och få nödvändiga resultat.
Två: rädsla för exponering av talang är nummer ett rädsla för digitalisering.Säkerställa långsiktiga arbetsfördelar med livslångt lärande och intensiv kompetenshöjning.
Tre: att stimulera all frontlinjehantering av alla medelstora företag ekonomisk utveckling och utländska investeringar attraktion och exportfrämjande organ är ett nytt krav på tid. Världen snurrar för fort och förlusterna av möjligheter är extremt stora, Här behövs kreativ entreprenörsanda för att lyfta upp byråkratiska tänkesätt.
Utmaningen är att hitta rätt tänkesätt. därför kommer det bara att ta ytterligare ett decennium till nästa pandemi att ta sig ur gamla dysfunktionella fallstudier och otrygghetsbaserade akademiska möjligheter att undvika scratch-n-sniff-politik. Börja debattera om tillgängliga alternativ och skapa klokare planer.

Resten är lätt.

Resten är lätt.

(Naseem Javed är en företagsfilosof, ordförande i Expothon Worldwide; en tankesmedja om Bild överhöghet av innovativ excellens&entreprenörskap. Han är ledande på entreprenörsledarskapstransformation och en erkänd auktoritet på globala digitala trender, bildkomplexiteter hur de påverkar affärsföreställningar och skapar globala åldersskift. Hans senaste arbete med Expothon strategi är att få global uppmärksamhet. Hans senaste nya bok; Alpha Dreamers; de fem miljarder anslutna som kommer att förändra världen. www.expothon.com. Han kan anslutas via LinkedIn: https://www.linkedin.com/in/naseemjaved.)

Comments (0)

Lämna ett svar