1987 beslutade den AMERIKANSKA Kongressen att markera oktober. 28 Nationella Invandrare Dagen. Dagen firas för att hedra invandrargemenskapen vars bidrag till den amerikanska ekonomin och det sociala livet banade vägen för ett mer utvecklat Amerika.

Vid tillfället tog indisk amerikansk kongressman Raja Krishnamoorthi till Twitter för att önska sina anhängare en lycklig nationell Invandrardag.

”Idag är National Immigrants Day”, skrev han. ”Jag är stolt över att vara invandrare och jag kommer att fortsätta kämpa för invandringsreformen för att fortsätta arvet från den amerikanska drömmen.”

Krishnamoorthi förstärkte idén om den amerikanska drömmen att många nya invandrare till Amerika ser fram emot och i hopp om att försöka göra detta land till sitt nya hem.

Men på senare tid kan idén om den amerikanska drömmen ha tagit lite för ett stort antal högkvalificerade invandrare som kommer till USA.

Många i green card-eftersläpningen tog till sociala medier för att betona att tanken på National Immigrants Day verkade lite ihålig med tanke på de nuvarande svårigheterna arbetar visuminnehavare måste möta i Amerika.

Boulder, Colorado baserade Raj K. Shah säger, ” Jag önskar att National Immigrants Day hade en positiv betydelse i dagens sammanhang och jag skulle ha älskat att ta mina barn till biblioteket för att visa dem de bidrag invandrare har gjort till Amerika, men istället min fru och jag tillbringade dagen skriva ett brev till vår lokala senator ber deras hjälp att påskynda vårt arbete tillstånd.”

”Om det här är hur Amerika behandlar sin hårt arbetande skatt som betalar befolkning som har drömmar om att göra det till sitt evigt hem, förtjänar det en andra tanke”, säger han.

I Plano, Texas, en grupp indianer i green card-eftersläpningen bestämde sig för att träffas för att strategisera sina planer på hur de kan uppmana sina lokala senatorer att undersöka bortkastade gröna kortproblem.

På dagen, det fanns också några WhatsApp och Telegram invandring grupper som utbytte formatet på bokstäverna gemenskapen bör skicka till Vita huset för att informera dem om i485 förseningar som orsakar stress och förlust av arbetstillfällen för många familjer.

National Immigrants Day proklamerades först 1987 av den dåvarande presidenten Ronald Reagan för att markera 101-årsdagen av frihetsgudinnans engagemang.

Comments (0)

Lämna ett svar