Nya studenter från Indien hör från entreprenörer hur tidigare karriärval ledde dem till var de är idag

Nya studenter från Indien deltar i en ledande amerikansk Business school hört från en grupp av hög profil av indiska amerikanska företag achievers och entreprenörer deras framgångshistorier.

Indiska studenter vid Stamford och Hartford campus vid universiteten i Connecticut, School of Business hört från paneldeltagarna om sin resa på en välkommen händelse i fredags.

Anordnas av Global Organisation av Människor av Indiskt Ursprung Connecticut Kapitel (GOPIO-CT) nätverk middag var värd på Hampton Inn and Suites i Stamford, enligt ett pressmeddelande.

Paneldeltagarna berättade för dem hur tidigare karriärval ledde dem till var de nu är samt deras första ”vinst” som gjorde dem säkra och den största utmaningen att uppnå den framgången.

Dela sina personliga erfarenheter, paneldeltagarna gav också vägledning och ingångar på utbildning förberedelse, nödvändig tidigare erfarenhet, vilka färdigheter är de viktigaste och överförbara färdigheter att förvärva för att marknadsföra sig till den amerikanska arbetsmarknaden.

Programmet började med ett välkomnande av Gopio-CT President Ashok Nichani som berättade för eleverna att betrakta samhällsorganisationen som sin stora familj.

GOPIO International ordförande Dr Thomas Abraham som modererade den interaktiva panel session, sade, ”Amerika är det största landet som ger möjlighet att öppna upp ditt sinne.”

”Du kan vara vad du vill bli, oavsett om du är professionell i ett stort företag, eller hjälpa till att hantera en hedgefond eller som forskare eller professor eller som entreprenör, så gå och ta de möjligheter som väntar på dig”, sa han.

GuardX VD Anand Chavan, som har över 18 års branscherfarenhet inom flera mjukvaruutveckling, teknik ledarskap och som strateg Roll, berättade eleverna om vilken kompetens han skulle leta efter i hyra och heta sektorer som anställer under de närmaste åren.

Tidigare IBM executive och global data advisor Sunita Menon sa, ”var nyfiken på att hitta varför! Det ger kreativitet, utmaning och innovation i ditt arbete, oavsett vilket område du befinner dig i. Det kommer att bygga nya vägar för dig och även inspirera andra omkring dig.”

Docty Inc medgrundare Ramya Subramanian, som utbildades som El-och elektronikingenjör, delade sin anmärkningsvärda resa som affärskvinna hemifrån 2008, när hon grundade sitt IT solutions & services company, Arka information.

Hon rådde eleverna att ” hitta din styrka och omge dig med människor med vad du arbetar på och vara öppen för lärande, hitta din passion så arbetet verkar inte som arbete och hitta din nisch i vad du än väljer.”

Halvledarjätten ASMLS projektledare Pradeep Govil betonade vikten av färdigheter som behövs för att lyckas med att få fruktbar sysselsättning och i livet.

Panzer Solutions, ett IT-och rekryteringsföretag, Vice President Prasad Chintalapudi sa, ” att kunna kommunicera effektivt är kanske den viktigaste av alla livsförmåga och samt ledarskapsförmåga.

”Det är det som gör det möjligt för oss att vidarebefordra information till andra människor i tal och skrift och även lyssnande skicklighet kommer att förbättras för att förstå vad som sägs till oss.”

Aaaum (OM) President Siddharth (Sid) Jain sa: ”Njut av studentlivet utforska kulturen och kamratskapet med dem omkring dig. En färdighet till perfekt är kommunikation i alla former: – verbal, icke-verbal, skriftlig och läsning.”

Eftersom kvoterna för H1-B till grönt kort via EB-2 (magisterexamen), EB-3 ( kandidatexamen) förväntas inte att avancera inom den nuvarande administrationen, Jain rekommenderas masterstudenter att överväga att få sina avancerade grader såsom Ph D och få publicerade i välrenommerade tidskrifter för att få en chans att få kvalificerade som EB-1 kategori och snabbare spår till grönt kort därefter EB-2 eller EB-3.

Prof. Rajasekhar Vangapaty, Registrator, Fashion Institute of Technology (FIT), berättade eleverna att Usa är möjligheternas land, sikta högt!

”Var hungrig och engagerad i dina mål. Det är inte ditt fel om du inte känner till vägen till ditt mål, men det är ditt fel om du inte frågar och lär dig om vägen till ditt mål”, sa han.

Evenemanget sponsrades av Foreseer. AI, en AI-aktiverad plattform för informationsutvinning från ostrukturerade data som byggdes av GuardX.

Comments (0)

Lämna ett svar