En son till invandrare, den halv-Indiska, halv-tibetanska Pureval blir den första asiatiska amerikanska borgmästaren i Ohio city

I en historisk seger, indisk amerikansk advokat Aftab Pureval, 39, har valts borgmästare i Cincinnati, Ohio, i tisdagens val att bli den första asiatiska Amerikanen valt att leda staden.

Son till en indisk far och en tibetansk mor, Pureval besegrade David Mann, en stadsfullmäktige och meddemokrat som tidigare tjänstgjorde som borgmästare och i kongressen, 66% till 34% Med Alla distrikt räknade, rapporterade NBC News att citera inofficiella resultat.

Pureval kommer att lyckas term-begränsad borgmästare John Cranley, som söker Ohios Demokratiska nominering till guvernör i 2022.

”Ord kan inte uttrycka hur hedrad och upphetsad Jag är att vara nästa borgmästare i Cincinnati,” sa Pureval i en tweet sent på tisdag. ”Ikväll gjorde vi historia! Nu sätter vi igång!”

Han talade i sitt acceptanstal om sina föräldrars ankomst till USA som flyktingar från Indien på jakt efter ett bättre liv för honom och hans bror.

”På grund av det otroliga beslutet gick min familj från flyktingar till nu nästa borgmästare i Cincinnati,” sa Pureval. ”Folk, den historien händer bara här i Cincinnati.”

”Cincinnati är en plats där oavsett hur du ser ut, var du kommer ifrån, eller hur mycket pengar du har om du kommer hit och arbetar hårt, kan du uppnå dina drömmar. Jag uppnådde mitt. Tack så mycket.”

Mann medgav tävlingen till Pureval klockan 10 och gratulerade honom till sin seger.

”Grattis till Aftab på hans välförtjänta seger. Jag har talat med honom och önskar honom ingenting annat än det bästa, och det har varit äran av min livstid att tjäna detta samhälle som en rådsman, borgmästare och medlem av kongressen under hela min karriär. Tack, Cincinnati!”Mann twittrade.

Ses som en stigande politisk stjärna i staten, valdes Pureval kontorist av domstolar i 2016 efter att ha kört annonser med en fylld anka quacking hans namn – ” Aftab!— – i en kampanj som påminner om de gamla Aflac försäkring reklamfilmer, rapporterade NBC.

Pureval, en tidigare federal åklagare och in-house advokat för Cincinnati-baserade Procter & Gamble, var en uppskattad rekryt för en konkurrenskraftig hus säte i 2018 men förlorade till rep.Steve Chabot, en lång förankrad republikan.

Innan han lanserade sin borgmästarkampanj uttryckte han intresse för att springa till den plats som Republikanska sen Rob Portman ger upp nästa år. Under sin sista debatt förra månaden lovade Pureval att tjäna en hel fyraårig mandatperiod som borgmästare.

Tisdagens val följde en nonpartisan September primary där Pureval och Mann var de två bästa efterbehandlarna och inrättade en stark generationell konflikt i avrinningen.

Även om de är båda Demokrater, den 82-årige Mann sprang till Purevals rätt på allmän säkerhet frågor, vädring annonser som anklagade sin rival av ” sidospår med aktivister som vill defundera polisen.”

Pureval, i en intervju med Cleveland.com och den vanliga återförsäljaren, avkodade platsen som en falsk, republikansk stil attack.

Purevals plan, nyhetsutloppet noterat, kräver finansiering av flera offentliga säkerhetsprogram. Cincinnati Enquirer fann också faktiska problem med Manns annons.

Comments (0)

Lämna ett svar