Av Akhil Anand

För två år sedan kom covid-19-pandemin in som en storm och ingenting har varit detsamma sedan dess. Gästfrihet och turistnäringen i Indien, tillsammans med alla andra, var tvungen att ompröva, omstrukturera och rebrand och anpassa sig till en ny normal för att säkerställa överlevnad. Med utbredda och oändliga reserestriktioner och en hotande rädsla för säkerhets-och hälsofrågor, var gästfrihet och turistnäringen tvungen att komma tillbaka starkare än någonsin tidigare.

Ett land som är så kulturellt rikt och varierat som vårt såg en stor mängd turistinströmning varje år. En stor bit av hotell och resorts bankade på dessa inkommande turister och hade meddelanden som tillgodoses till dem. Efter pandemins början förändrades dock detta. Det var en gradvis övergång mot catering till inhemska besökare och vad de önskar. För inhemska turister, en egenskap som verkligen kanaler och återspeglar dess platsens väsen i sin inredning, miljö och mat sticker ut mer än en generisk modern estetik. De letar efter ett säkert, fridfullt utrymme där de kan fördjupa sig i regionens kultur och också ha ensamhet samtidigt.

En annan stor förändring som orsakades av pandemin i besöksnäringen var lutningen mot hållbara och miljömedvetna metoder. Massorna är nu mer medvetna om konsekvenserna av mänskligt beteende på planetens nuvarande och framtid såväl som våra framtida generationer. Detta kollektiva uppvaknande har lett till att konsumenterna tittar på företag och deras värderingar och praxis med en grundlig lins. Besöksnäringen är en inflytelserik industri när det gäller dess inverkan. Egenskaper måste se över sina protokoll och upprätta nya för att rensa upp sitt fotavtryck. En organisation som bryr sig om planeten och dess invånare och vet hur man kommunicerar det effektivt är en som sticker ut och etablerar trovärdighet.

Resor kommer alltid att vara en oumbärlig del av samhället, men det finns nu en otrolig mängd forskning som går in i planeringen. För att göra det genom planeringsstadiet och framstå som valet av turister, företag måste stanna ett steg före turisternas krav och har sömlös verksamhet på plats. De flesta välrenommerade hotell och resorts förstå tänkesätt av konsumenterna och utrustar sina egenskaper med allt som är viktigt för att säkerställa gästernas säkerhet, komfort och lugn. Alla deras egenskaper pan-Indien, utnyttja kärnan i platsen och modelleras för att sömlöst smälta in i den. De har de högsta åtgärderna för säkerhet och sanitet på plats och ger gott om utrymme och erfarenheter för gästerna att uppslukas i skyttegravarna av natur och ensamhet.

På grund av COVID-19 kommer världen som vi vet att den aldrig kommer att bli densamma som tidigare. Vi lever i en ny normal och att trivas framåt är att förstå vad konsumenterna letar efter och räkna ut det bästa möjliga sättet att erbjuda det.

Comments (0)

Lämna ett svar