Tidigare amerikanska sändebud till Indien för att hjälpa ”ta itu med ojämlikhet och främja social rättvisa runt om i världen”

Indian American Richard Verma, tidigare USA: s ambassadör i Indien har valts som ny medlem i Ford Foundations styrelse tillsammans med Laurene Powell Jobs, VD för Emerson Collective.

Verma, som var USA: s ambassadör i Indien från 2014 till 2017, ”ger internationell erfarenhet över högre nivåer av regering, diplomati och lag”, förklarade stiftelsen att han meddelade sin utnämning oktober. 15.

”Ford Foundation ligger i framkant av de viktiga striderna för mänskliga rättigheter och global rättvisa, och jag ser fram emot att gå med i detta arbete”, sa han.

”Vid denna centrala punkt i historien är jag hedrad över att få möjlighet att arbeta med respekterade ledare på Ford för att ta itu med ojämlikhet och främja social rättvisa runt om i världen.”

”Richard är en innovativ ledare som har spenderat sin karriär med att ta itu med globala systemproblem”, säger Darren Walker, ordförande för Ford Foundation. ”Hela vår organisation har turen att ha sin (Verma och Jobb) expertis, perspektiv och passion för förändring på vår styrelse.”

Francisco G. Cigarroa, Ford Foundations Styrelse Ordförande sade, ”Vi är hedrade att ha Laurene Powell Jobs och Richard Verma, två erfarna och pålitliga ledare, gå med i Ford Foundation board of trustees.

”Jag ser fram emot att arbeta med dem och våra befintliga styrelseledamöter för att fortsätta Fords arbete för att utmana global ojämlikhet och organisera social förändring.”

För närvarande tjänstgör som chefsjurist och chef för global public policy vid Mastercard Verma som tidigare tjänstgjort som biträdande statssekreterare för Rättsliga Frågor vid US Department of State och som den nationella säkerheten rådgivare för den tidigare AMERIKANSKA Senatens majoritetsledare Harry Reid.

Han var också medlem i Weapons of Mass Destruction and Terrorism Commission och medförfattare till kommissionens landmärkerapport, ” World at Risk.”

Verma är för närvarande senior fellow vid Harvard University Belfer ’ Center för Vetenskap och Internationella Frågor.

Han tjänstgör också på ett antal styrelser och uppdrag, inklusive National Endowment for Democracy, Lehigh University och T. Rowe Price corporate board.

Hans far immigrerade från Indien till USA 1963 så att han kunde utöva en magisterexamen på en Ford Foundation gemenskap.

Verma är en amerikansk Flygvapenveteran och är mottagare av många militära och civila utmärkelser och utmärkelser. Verma har flera grader, inklusive sin Doktorsexamen från Georgetown University och hans JD från American University Washington College of Law.

Som president för Emerson Collective använder Powell Jobs ett brett utbud av verktyg—från impact investing till filantropi till förespråkare-i strävan efter en mer jämlik och rättvis Amerika, sade Stiftelsen.

Baserat i Palo Alto, Kalifornien, med en stark närvaro i Oakland, Chicago, New York och Washington, DC, fokuserar Emerson på att skapa systemiska förändringar i utbildning, invandring, klimat, cancerforskning och behandling.

Ford Foundation är en oberoende, ideell bidragsbeviljande organisation med säte i New York. Dess förvaltare väljs av hela styrelsen och tjänar sex år.

Förvaltarna fastställer breda riktlinjer för beviljande av bidrag, geografisk inriktning, investeringar, styrning och professionella standarder, och de övervakar oberoende revisioner.

Stiftelsens förvaltare kommer från hela världen och har lång erfarenhet av högre utbildning, näringsliv och ekonomi, teknik, juridik, regering och ideell sektor, sade Stiftelsen.

Comments (0)

Lämna ett svar