”Green card backlogs har skapat osäkerhet för stora arbetsgivare och orsakat ångest bland anställda och familjer”

Apple VD Tim Cook har lagt till sin röst till corporate Amerikas oro över försening i bearbetning av sysselsättningsbaserade gröna kort vilket gör det svårt för företag att fylla kritiska talang luckor.

I Sept. 17 brev till Homeland Security Secretary Alejandro Mayorkas, han har talat om ”vikten av att administrationen vidtar omedelbara åtgärder för att förhindra att sysselsättningsbaserade gröna kort går oanvända detta räkenskapsår.”

”Eftersläpningarna har skapat osäkerhet för stora arbetsgivare och orsakat ångest för våra anställda och deras familjer som i vissa fall har väntat årtionden för att få permanent uppehållstillstånd”, skrev Cook, som också är ordförande, Invandringskommitté, Business Roundtable.

”Systemet är redan plågat av eftersläpningar som har lämnat utländska födda proffs som väntar i limbo och företag som inte kan fylla kritiska talang luckor”, skrev han.

”Vi förstår nu att pandemirelaterade bearbetningsförseningar, plus tillägget av 120 000 gröna kort i år, har skapat en situation där de fullständiga 260.000 tillgängliga gröna korten sannolikt inte kommer att användas före 30 September 2021, deadline”, noterade Cook.

”Vi tror att tiden att agera är nu”, skrev han och bad regeringen att ”eliminera alla onödiga dokument och bevisförfrågningar” och genomföra all kommunikation via e-post eller telefon för att undvika förseningar.

”Vi uppmuntrar också byrån (USCIS) att utforska varje juridisk väg för att bevara eller återta visumnummer som löper ut”, skrev Cook.

Med 2021 räkenskapsåret snabbt närmar sig sitt slut uppmanade Cook Mayorkas ” att vidta åtgärder för att ta itu med eftersläpningarna och se till att dessa välbehövliga sysselsättningsbaserade gröna kort inte går till spillo.”

Med nästan 100.000 gröna kort som sannolikt kommer att gå oanvända, kommer tusentals indianer i USA som förväntade sig att flytta upp den gröna kort väntelistan på grund av de extra gröna korten som erbjuds i år sannolikt att påverkas negativt.

Teknik jättar Google och Microsoft, som har dykt upp som de bästa sponsorer av gröna kort för sina anställda, har också uppmanat oss tjänstemän att hitta ett sätt att se till att den gröna kort kvoten för året inte slösas bort, enligt teknik publikation Axios.

Enligt USCIS uppgifter om 67% av ansökningarna under de tre första kvartalen av denna skatt var för H-1B visuminnehavare, och över 50% av de sökande var från Indien.

Cook har tidigare uttryckt stöd för att passera rättvisa för högutbildade invandrare lagen, som syftar till att göra sig av med landskvoter för sysselsättningsrelaterade gröna kort.

Comments (0)

Lämna ett svar